Ford ar putea renunţa la Automobile Craiova

Întârzierea finalizării investigaţiei Comisiei Europene (CE) ar putea determina grupul american Ford să renunţe la tranzacţia pentru uzina de la Craiova, a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Ford ar putea renunţa la Automobile Craiova Ford ar putea renunţa la Automobile Craiova
"Cred că avizul Comisiei Europene va fi favorabil, dar dacă se va mai întârzia mult Ford ar putea să se retragă de la Uzina Automobile Daewoo Craiova", a declarat Văcăroiu la finalul prezentării topului naţional al firmelor private din România. El a precizat că ajutoarele de stat la privatizarea Automobile Craiova sunt legale, iar statul nu a favorizat grupul Ford prin acordarea de facilităţi.

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a declarat la finele lunii octombrie, că rezultatele investigaţiilor iniţiate de CE în cazul unor tranzacţii din România - privatizarea Automobile Craiova, a Petrotub şi vânzarea activelor Tractorul Braşov - sunt previzibile, însă procedurile ar putea dura până la 18 luni.

Potrivit contractului, finalizarea tranzacţiei Ford - Automobile Craiova este prevăzută pentru 30 ianuarie 2008.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.