Ford şi Intel ne fac un tur al habitaclului din viitor. VIDEO

Proiectul Mobii este rezultatul unei colaborări dintre Ford şi Intel, un sistem care îşi propune să revoluţioneze pe viitor interacţiunea dintre utilizator şi habitaclul maşinii.

Ford face un prim pas în crearea habitaclului futurist al viitorului printr-un parteneriat cu Intel, prin care se doreşte dezvoltarea unei interacţiuni personalizate şi cât mai naturale între şofer/pasager şi vehiculul în care se află aceştia.

Iniţiativa poartă numele de Project Mobii şi propune o serie de caracteristici intersante. De exemplu, printr-un sistem de recunoaştere facială, Mobii "ştie" cine se află la volan şi setează automat parametrii vehiculului în funcţie de preferinţele utilizatorului.

În cazul în care cel care încearcă să plece cu maşina nu este recunoscut de sistem, Mobii trimite o fotografie a respectivului către smartphone-ul proprietarului, care poate decide dacă permite sau nu utilizarea vehicului de către persoana nerecunoscută.

De notat este şi funcţia prin care şoferul şi pasagerii pot interacţiona cu vehiculul prin intermediul gesturilor şi al vocii. Astfel, un deget îndreptat spre plafonul panoramic, urmat de comanda OPEN va acţiona retractarea acestuia.

Mai multe amănunte despre particularităţile proiectului Mobii aveţi la dispoziţie în materialul video de mai jos. Cum vi se pare ideea implementării unui asemenea sistem?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.