General Motors - cel mai mare producător la nivel mondial

Acum doi ani toată lumea epuiza cerneala din tipografii analizând falimentul GM, acum concernul american a devenit cel mai mare producător auto la nivel mondial.

General Motors  - cel mai mare producător la nivel mondial General Motors - cel mai mare producător la nivel mondial

În primile şase luni ale acestui an GM a vândut 4,53 milioane unităţi, devansând astfel VW care a comercializat 4,13 milioane modele şi Toyota cu 3,71 milioane. Şi iată că GM, la doi ani distanţă de la contemplarea falimentului ajunge să fie constructorul cu cele mai multe unităţi vândute la nivel mondial în primele şase luni. Cei de la Toyota încă acuză efectele devastatorului cutremur din Japonia care a cauzat o scădere a producţie cu 23 %, constructorul nipon ajungând la o capacitate de producţie de doar 3,37 milioane unităţi.

Conform declaraţiilor oficialilor niponi, constructorul japonez va refeni la 100% capacitate de producţie până în noiembrie acest an. Oricum este de aşteptat ca nici anul următor Toyota să candideze pentru prima poziţie a clasamentului. Chiar dacă vor reveni la capacitatea maximă de producţie, vor avea nevoie de timp pentru a readuce clienţii pierduţi în showroom-uri. Toyota speră să mai recupereze din terenul pierdut şi prin cele 350.000 unităţi planificate a fi produse din octombrie până în luna martie a anului următor, modele care se doresc a umple golul produs în urma scăderii capacităţii de producţie cu 23%.

De necazul niponilor au profitat cei de la VW care ocupă în acest moment locul doi în clasament. Revenind la GM, prima poziţie a fost câştigată profitând de dezastrul din Japonia şi de pierderile suferite de constructorul nipon, dar şi vânzările lor au crescut în primele şase luni cu 8,9%. Conform declaraţiilor oficialilor GM, primul loc este şi rezultatul investiţiilor făcute în dezvoltarea de modele cât mai economice, în design şi creşterea calităţii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.