Greva la Renault în Franţa

Muncitorii de la uzina Renault din Sandouville au demarat acţiuni de protest împotriva masivelor disponibilizări planificate de constructorul francez.

Greva la Renault în Franţa Greva la Renault în Franţa

Sute de muncitori au întrerupt lucrul la uzina Renault de la Sandouville în semn de protest la planurile de restructurare ale celui mai important fabricant de automobile din Franţa. Compania plănuieşte să disponibilizeze 1.000 de muncitori, din totalul de 3.700 de angajaţi ai unităţii de producţie franceze. Disponibilizările se vor face pe bază de voluntariat şi vor fi întreprinse până la 30 aprilie anul viitor. Renault intenţionează să scape, pe lângă cei 1.000 de lucrători direct angrenaţi în producţie, de 3.000 de angajaţi din sectoarele conexe.

Preşedintele Sarkozy a dat asigurări că angajaţii rămaşi fără locuri de muncă vor primi ajutor din partea statului şi reorientare profesională şi că uzina nu va fi închisă.  Renault intenţionează să reducă costurile cu 350 de milioane de EURO în 2009, repsectiv 500 de milioane în 2010. De asemenea, palnul de vânzări va fi redus cu 10%, la 3m de unităţi anul viitor

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.