Grupul Daimler este suspectat că a echipat 60.000 de SUV-uri cu software de trucare a emisiilor

Este vorba de modelul Mercedes-Benz GLK 220 CDI, versiui produse între anii 2012 şi 2015.

Grupul Daimler este suspectat că a echipat 60.000 de SUV-uri cu software de trucare a emisiilor Grupul Daimler este suspectat că a echipat 60.000 de SUV-uri cu software de trucare a emisiilor

Autoritatea germană KBA (Autoritatea Federală de Transport) investighează Daimler sub suspiciunea că 60.000 de SUV-uri Mercedes-Benz GLK au fost echipate cu software destinat să înşele testele privind emisiile.

KBA analizează software-ul "suspect" de pe maşinile GLK 220 CDI produse între 2012 şi 2015, după ce testele au arătat că respectă limitele de emisii  doar atunci când este activată o anumită funcţie.

Funcţia a fost ulterior eliminată în timpul actualizărilor de software efectuate de Daimler, scrie europe.autonews.com

Un purtător de cuvânt al Daimler a spus că a fost respectat un proces convenit cu KBA şi Ministerul Transporturilor din Germania încă din 2017, când au fost recheme 3 milioane de vehicule pentru actualizarea software-ului.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.