Hummer H1, în variantă chinezească: Xiaolong XL2060L

Autor: Gabriel Grosoiu 07 feb. 2012 Știri auto

Cum se spune Hummer H1 în limba mandarină? Răspunsul corect este Xiaolong XL2060L, un vehicul militar care imită evident legendarul Hummer, proiectat şi costruit în China şi destinat, pentru început, exclusiv pieţei autohtone.

Dacă asupra designului ne-am lămurit repede, este cazul să vedem cum anume şi-au pus amprenta chinezii asupra unui proiect apreciat, de-a lungul anilor, de războaiele şi intervenţiile dificile la care a luat parte.

Pentru început, dacă Hummer H1 era criticat de ecologişti pentru faptul că oferea în principal o motorizare însetată pe benzină, alături de cîteva opţiuni diesel, maşina celor de la Xiaolong este dotată cu un propulsor pe motorină de origine Steyr în şase cilindri, cu o capacitate de 3,2 litri şi o putere de 183 CP.

Viteza maximă pe care o oferă imitaţia de Hummer-ul este de 115 km/h, iar consumul de carburant, cifrat la 20 l/100 km îl recomandă drept un adevărat moştenitor al off-roaderului american. Un alt detaliu care contribuie la imaginea de războinic a lui Xiaolong XL2060L este acela că maşina este blindată şi complet etanşeizată, putând circula cu apa până la nivelul geamurilor.

Dar magnaţii chinezi au motive serioase de bucurie. Producătorul oferă „Hummer-ul chinezesc” şi pentru clienţii civili, iar suma pe care aceştia trebuie să o plătească în schimbul acestuia anulează impresia de copie ieftină. Un milion de yuani ar trebui să fie o etichetă destul de onorabilă pentru cei cu dare de mână.

Tradus în euro, preţul maşinii este de aproximativ 120.000, ceea ce reprezintă, însă, un efort financiar modic pentru cei dornici, oricum, de limuzine cu ampatament lung şi mini-bar. O menţiune importantă: Civilii nu vor avea acces la mitraliere şi blindaj, nici măcar pe lista de opţionale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide