În 1979, Elena Ceauşescu a fost victima unui accident rutier. Care a fost cauza şi ce măsuri s-au luat după eveniment

În 1979, Elena Ceauşescu a fost victima unui accident rutier. Care a fost cauza şi ce măsuri s-au luat după eveniment

Autor: Marius Vişan acum 11 luni Știri

În 1979, Elena Ceauşescu a fost victima unui accident rutier petrecut în Bucureşti, scrie Adevărul.ro. După cum era şi firesc pentru acea vreme, evenimentul nu a fost consemnat în documente oficiale.

În urma accidentului au fost răniţi şoferul şi Elena Ceauşescu, atunci în vârstă de 63 de ani. Zvonurile vremii ofereau amănunte mai mult sau mai puţin adevărate. Se spunea că ea ar fi avut coastele şi ambele picioare zdrobite, dar şi răni puternice în zona feţei. În realitate, Elena Ceauşescu, care stătea pe bancheta din spate, a suferit un traumatism cranian, cu pierderea conştienţei, iar şoferul un traumatism toracic.

După accident, Elena Ceauşescu ar fi fost internată la Spitalul Elias. 

Accidentul ar fi avut loc într-o zi de sâmbătă, în 20 octombrie, la ieşirea din Bucureşti spre Ploieşti, în dreptul Zoo Băneasa.

O coliziune faţă-spate

„A fost un eveniment rutier banal, de genul „faţă-spate“, între doi participanţi în trafic, provocat de nepăstrarea distanţei regulamentare de către şoferul maşinii oficiale”, afirmă medicul Valeriu Zaharia, cel care ar fi avut grijă de Elena Ceauşescu după accident.

Starea de alertă în care au intrat autorităţile vremii a dus la închiderea străzilor din apropierea spitalului, iar tramvaiele şi maşinile nu mai aveau voie să circule în zonă.

„Le era teamă să nu se zdruncine clădirea spitalului şi să o afecteze şi mai rău pe doamna. O măsură exagerată, evident“, relatează pentru Adevărul.ro medicul Valeriu Zaharia.Comentarii
Inchide