Ipoteze: Ford B-Max va fi şi MPV, şi SUV!

Noul Ford B-Max, care va fi construit în uzina Ford de la Craiova, nu se ştie încă oficial ce va fi: un MPV de clasă mică sau un SUV de categorie muscă. Unii spun, însă, că va fi şi una, şi alta...

Ipoteze: Ford B-Max va fi şi MPV, şi SUV! Ipoteze: Ford B-Max va fi şi MPV, şi SUV!

Conform olandezilor de la AutoInternationaal, noul model Ford B-Max va fi atât monovolum de clasă mică, dar şi un mini-crossover.

Cu alte cuvinte, B-Max ar urma să fie oferit în două versiuni: cea normală, care va intra în concurenţă cu modele precum Opel Meriva, dar şi una realizată în stil crossover, care va concura cu Suzuki SX4 sau Nissan Juke - este posibil ca aceasta să fie denumită Ford Fusion, nu B-Max.

Platforma tehnică va proveni, evident, de la modelul de clasă mică Ford Fiesta, însă versiunea crossover va fi mai lată şi va avea garda la sol mai generoasă. Nu este exclus ca B-Max să fie oferit şi cu tracţiune integrală controlată electronic, sistem derivat din cel de la Ford Kuga.

Noul Ford B-Max va fi construit şi în uzina Ford din Brazilia, pentru a satisface atât cererea de pe piaţa sud-americană, dar şi pentru a încerca să pătrundă pe piaţa nord-americană, unde Ford are succes doar cu SUV-urile mari şi full-size.

Din punct de vedere al designului, maşina este de aşteptat să preia liniile întâlnite la Fiesta şi noul Ford Focus, în timp ce motorizările vor fi cele de pe Fiesta. Nici o informaţie privitor la o eventuală versiune B-Max hibrid, deocamdată.

Aşteptăm cu interes Salonul Auto Paris 2010, unde Ford ne-ar putea face surpriza unui preview pentru B-Max, sub forma unui concept-car.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.