Jaguar XE: imagini şi informaţii oficiale cu succesorul lui X-Type

Modelul ales de Jaguar să ducă mai departe moştenirea lăsată de X-Type a debutat în premieră mondială la Londra, înainte de marele debut la Salonul Auto de la Paris 2014.

Jaguar XE: imagini şi informaţii oficiale cu succesorul lui X-Type Jaguar XE: imagini şi informaţii oficiale cu succesorul lui X-Type

Noul XE face parte din marele plan prin care Jaguar Land Rover îşi doreşte să obţină o poziţie dominantă pe piaţa auto în următorii zece ani, aşa că sedanul este văzut ca unul dintre cele mai importante modele lansate de constructorul din Coventry.

XE a debutat la Londra însă urmează să urce şi pe scena Salonului Auto de la Paris 2014, din postura de înlocuitor pentru X-Type, bazat pe o platformă modulară care foloseşte aluminiul ca material de bază pentru 75% din structura sa. XE o ia pe urmele lui Jaguar XF în ceea ce priveşte designul care îl recomandă instantaneu drept un Jaguar veritabil. Cu alte cuvinte, XE este o berlină frumoasă, cu o caroserie care o tranformă în cel mai aerodinamic Jaguar produs vreodată (coeficientul aerodinamic Cd = 0.26), dar despre aspectul exterior vorbesc cel mai bine imaginile din galeria foto.

La fel o fac şi despre interiorul noului XE, care din păcate pare în urmă cu câţiva ani, cel puţin în materie de design şi aranjare a butoanelor, dacă ne raportăm la pretenţiile emise de model. Nu negăm calitatea de top a materialelor (aluminiu, lemn şi piele), însă din imagini, consola centrală afişată de XE face ca cea de pe noul VW Passat să pară o bijuterie premium. În fine, XE se revanşează cu un sistem head-up display cu laser şi un nou sistem de infotainment InControl cu ecran de 8 inci.

Jaguar XE va face uz de o gamă de motorizări diesel şi benzină, ce au la bază propulsorul 2.0 Ingenium cu patru cilindri. Momentan Jaguar nu dezvăluie specificaţiile tehnice, însă anunţă că diesel-ul are un consum mixt teoretic de 3,7 l/100 km.

Lucrurile se schimbă drastic în cazul versiunii de performanţă XE-S, care va fi propulsată de motorul V6 de 3 litri folosit în momentul de faţă de Jaguar F-Type - 340 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm. În această configuraţie, XE-S accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde şi atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Vom reveni cu mai multe detalii şi cu impresii live odată cu debutul oficial al noului Jaguar XE la Salonul Auto de la Paris 2014.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.