Khodro Dena Sedan - rival din Iran pentru Logan

Scut anti-rachetă vom avea (Iranul fiind una dintre ameninţările majore), însă un scut anti-Dena are, oare, Dacia Logan? Pentru că acesta este noul rival din Orient: Khodro Dena Sedan.

Khodro Dena Sedan - rival din Iran pentru Logan Khodro Dena Sedan - rival din Iran pentru Logan

O dată cu intrarea comunei oltene Deveselu pe harta strategică europeană, graţie proiectului pentru scutul anti-rachetă american, se pare că Iranul revine în atenţia opiniei publice, fiind arătat cu degetul drept una dintre principalele ameninţări.

Iată, însă, că iranienii nu devin ameninţători doar în plan militar, ci şi în domeniul auto. Şi asta deoarece au lansat recent pe piaţa internă un rival serios pentru Logan: Khodro Dena Sedan. Spre reamintire, Logan se produce şi în Iran, ca Renault Tondar 90, în parteneriat cu... Iran Khodro. Adică aceeaşi companie care acum a lansat Dena Sedan.

Noul model iranian se bazează tehnic pe o platformă foarte veche (Peugeot 405), dar uşor îmbunătăţită. Ca design, se poate spune că, în ciuda unui stil angular, care aminteşte de anii '90, Khodro Dena are un aspect modern şi chiar agresiv. Proporţiile sunt armonioase pentru un sedan, surprinzând puţin decuparea largă a capotei portbagajului.

Ca motorizări, Khodro Dena Sedan va avea nu mai puţin de trei versiuni. Prima este un 1,7 turbodiesel de 115 CP, urmată de un motor CNG de 105 CP (tot de 1,7 litri şi alimentat cu gaz natural), iar vârgul de gamă este reprezentat de un turbo pe benzină, de 150 CP. La nivelul securităţii, Khodro Dena nu beneficiază de ESP sau airbaguri cortină, la fel ca Loganul, însă îşi depăşeşte rivalul low-cost printr-o listă de opţiuni mai generoasă: climatizare automată, cruise control sau scaune încălzite.

Preţul de bază pentru Iran Khodro Dena Sedan este de 10.750 euro pe piaţa iraniană, însă modelul urmează să fie exportat şi în China, Rusia şi chiar Turcia. Rămâne de văzut dacă maşina poate deveni un succes low-cost, însă este foarte clar că Loganul este atacat din toate părţile, iar Logan 2 va trebui să fie o evoluţie marcantă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.