Lotus atinge noi limite cu noul Evora 400

Lotus aduce la Geneva 2015 cel mai puternic model produs vreodată, un Evora cu 400 de cai-putere.

Lotus atinge noi limite cu noul Evora 400 Lotus atinge noi limite cu noul Evora 400

N-o să începem să ne întrebăm de ce nu vedem mai des pe străzile din România Lotusuri, pentru că ştim oarecum ce răspuns o să primim: este prea rigid pentru un daily-driver. Lucru, de altfel, foarte adevărat.

Însă nici nu îndrăznim să ne imaginăm ce ne-ar face un Evora 400 pe circuitul de la Adâncata. Prezentat ca cel mai puternic Lotus produs vreodată, Evora 400 se ajută de un V6 supraalimentat, de 3,5 litri, pentru a livra 406 CP şi 410 Nm.

În ecuaţie intră şi o cutie manuală cu şase trepte (opţional se poate pune automată cu şase trepte), care propulsează sportiva cu motor central până la 100 km/h în doar 4,2 secunde şi până la 300 km/h viteză maximă. 

În stilul caracteristic, Lotus a încercat să mai scape de câteva kilograme, Evora 400 stând pe un şasiu din aluminiu, redesenat, mai uşor cu 22 de kilograme. Şi suspensia a fost recalibrată, iar frânele au fost şi ele optimizate. În versiunea cu transmisie manuală, Evora 400 dispune de un diferenţial cu alunecare limitată.

Evora 400 va putea fi văzut pentru prima dată la Geneva 2015 şi, pe străzile din Europa, începând cu luna august a acestui an.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.