Maserati Ghibli S Q4, îmbrăcat la patru ace de către Ermenegildo Zegna

Fără îndoială că Maserati Ghibli iese în evidenţă, prin formele sale, din grupul limuzinelor de clasă mare. Iar această ediţie specială nu face decât să accentueze şi mai tare acest lucru.

Maserati Ghibli S Q4, îmbrăcat la patru ace de către Ermenegildo Zegna Maserati Ghibli S Q4, îmbrăcat la patru ace de către Ermenegildo Zegna

Maserati aduce la Salonul Auto de la Paris o ediţie specială, dezvoltată în parteneriat cu designerul vestimentar Ermenegildo Zegna. 

Dacă ai senzaţia că ai mai auzit undeva de asocierea numelor Maserati şi Ermenegildo Zegna, nu te înşeli: Quattroporte a primit un tratament asemănător (pe care l-ai putut vedea la Frankfurt 2013). Pentru că vorbim de declaraţii fashion, atenţia se concentrează în mod exclusiv pe partea estetică. La exterior, Ghibli primeşte o nuanţă unică Azzuro Astro şi jante de 20 de inci Urano.

Prezenţa lui Ermenegildo Zegna se face simţită la interior, unde designerul s-a jucat cu diverse materiale pentru a crea un habitaclu reprezentativ pentru o limuzină premium made in Italy. Zegna s-a jucat cu pielea, cu fibra de carbon şi cu ţesătura din mătase şi a creat unul dintre cele mai elegante interioare prezente într-o maşină italienească.

Cât despre detaliile tehnice... motorul V6 twin-turbo nu a fost atins, livrând 410 CP şi 550 Nm tuturor celor patru roţi şi împingând maşina de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, de data aceasta în cel mai stilat mod posibil. Viteza maximă este de 284 km/h.

Dacă eşti fashion-addict, atunci probabil că un interior croit de un expert în domeniu este fix ceea ce-ţi doreşti. Acum ştii şi unde să cauţi. Cu toate că a apărut la Paris cu termenul „concept” în denumire, Maserati Ghibli S Q4 Ermenegildo Zegna va fi, cel mai probabil, disponibil la vânzare anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.