Motor electric pentru Spark EV

GM, primul producător auto care va construi motoare electrice în S.U.A, a prezentat oficial prima motorizare electrică pentru modelul de bază al Chevrolet.

Motor electric pentru Spark EV Motor electric pentru Spark EV

Autovehiculele cu sistem termic de propulsie utilizate în prezent dispun de o multitudine de motoare electrice pentru acţionarea scaunelor, geamurilor, sistemelor de spălare a parbrizului şi pentru alte funcţii.

Motoarele electrice sunt utilizate în cadrul autovehiculelor hibride şi electrice pentru propulsia maşinii. Energia electrică este stocată într-o baterie, iar aceasta alimentează motorul electric care acţionează roţile.

GM pune accentul pe dezvoltarea motoarelor cu inducţie şi cu magnet permanent, care au o gamă largă de utilizări. La o demonstraţie recentă de la fabrica din Wixom, reprezentanţii media au avut o oportunitatea inedită.

Aceştia au construit manual părţi ale unui motor cu magnet permanent, având aceeaşi configuraţie cu cea a motorului de 85 kW (114 cp) cu magnet permanent care va fi montat pe autovehiculul electric Chevrolet Spark, ce urmează a fi lansat în 2013.

Fabrica White Marsh va produce motoare electrice pentru modelul Spark şi pentru alte autovehicule electrice care vor fi lansate ulterior. În prezent, GM utilizează motoare electrice pentru sistemele de propulsie electrică a nouă modele.

Acestea sunt: Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon şi Yukon Denali Hybrid şi Cadillac Escalade Hybrid.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.