Noutăţi taxa auto: în 2011 iar se modifică taxa auto

Din 2011, taxa auto va suferi modificări majore. Motorizările Euro 5 nu vor mai fi scutite, iar pentru restul claselor de poluare se preconizează majorări semnificative.

Pe masa autorităţilor se află proiectul de modificare a taxei auto, iar, în variantele propuse, apar majorări tarifare pe toate clasele de poluare, inclusiv pentru motorizările care îndeplinesc normele Euro 5.

Modificările sunt argumentate de către autorităţi prin faptul că Uniunea Europeană impune reducerea drastică a nivelului de poluare în oraşe, iar nerespectarea acestor directive duce la plata unor amenzi chiar şi de 100.000 de euro pe zi.

Astfel, pentru motorizările Euro 5 care echipează maşini de până la 2 ani şi în funcţie de cilindree, se va plăti o taxă de 125 euro pentru motoarele de 1,4 litri şi de 3.642 euro pentru propulsoarele de 3,0 litri.

Cei care vor să cumpere o maşină second hand Euro 4, cu o vechime de 4-6 ani şi care are sub capotă un motor de 1,4 litri, vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 933 de euro. Diferenţe uriaşe apar pentru motorizările Euro 3, unde cea mai mică cilindree va fi taxată cu peste 3.000 de Euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.