O companie germană propune airbag-uri externe pentru maşini cât mai sigure

Airbag-ul extern a fost dezvoltat doar pentru partea laterală a maşinii.

O companie germană propune airbag-uri externe pentru maşini cât mai sigure O companie germană propune airbag-uri externe pentru maşini cât mai sigure

Compania germană de componente auto ZF a dezvoltat o tehnologie inovatoare pentru a reduce gravitatea accidentelor rutiere. În 2018, fiecare maşină nouă vîndută vine cu mai multe airbag-uri integrate în cabină, însă firma germană lucrează la o caracteristică care îi sporeşte siguranţa: airbag-uri montate şi pe exterior.

Airbag-ul extern a fost dezvoltat doar pentru partea laterală a maşinii. Acesta se declanşează atunci când o maşină este lovită din lateral. Este o tehnologie care diminuează cu 40% gravitatea unui accident, păstrând în mai multă siguranţă ocupanţii maşinii. 

Airbagul exterior este realizat din acelaşi tip de ţesătură ca şi airbag-urile obişnuite, ele fiind umflate cu acelaşi tip de dispozitive. Cu alte cuvinte, o mare parte a tehnologiei există deja, aşa că implementarea nu este atât de departe de realitate. Până la producţia în masă firma germană lucrează pentru a se asigura că airbag-ul nu se declanşează la impacturile minore, cum ar fi cele din parcare cu obiecte mici din jur (un coş de cumpărături din parcarea supermarket-ului, de exemplu).

ZF a instalat pe maşină un radar şi senzori pentru a detecta cu precizie o coliziune iminentă. Airbagul se declanşează în 100 milisecunde pentru a se asigura că acesta este complet umflat înaintea impactului.

"Sistemul necesită capacitatea de a prezice atât direcţia de impact, cât şi locul. Şi trebuie să facă acest lucru în timp util, deoarece chiar şi o mişcare uşoară a vehiculelor în ultimele 500 de milisecunde înainte de impact ar putea face o diferenţă semnificativă ", a explicat dr. Swen Schaub, inginer la ZF.

ZF va începe testarea airbag-ului extern în 2019.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.