O nouă victorie pentru Dacia Lodgy, la Trofeul Andros

Autor: Gabriel Grosoiu 20 dec. 2011 Știri auto

Etapa de la Alpe d’Huez a Trofeului Andros le-a pus foarte multe probleme piloţilor. La o săptămână de la prima victorie pentru Dacia Lodgy „Glace” în etapa din Andorra, Team Dacia a revenit în Alpi. Furtuna care a afectat aproape tot teritoriul Franţei a afectat foarte mult şi staţiunile montane. Cel mai grav a fost faptul că o rafală a distrus infrastructura tehnică a echipei, iar cele două vehicule Lodgy au fost adăpostite într-o clădire din apropierea pistei.

Chiar de la primele teste libere, Alain Prost, Evens Stievenart şi Nicolas Prost s-au confruntat cu lipsa aproape totală a gheţii, în ciuda căderilor masive de zăpadă. Team Dacia a găsit o strategie adaptată condiţiilor de pe pistă, pornind de la constatarea că, la fel ca în Andorra, utilizarea anvelopelor va avea un rol capital. Astfel, Evens Stievenart a decis să nu forţeze în prima manşă de calificări, în timp ce Nicolas Prost a obţinut un foarte bun loc zece.

Alain Prost a concurat în ultima serie, având 60 de kg de lest în maşina sa. Cvadruplul campion mondial de F1 s-a descurcat excelent timp de patru ture, dar a ratat cel mai bun timp cu o zecime de secundă, obţinând astfel locul al treilea. După acest loc al 5 în prima cursă, Alain Prost a şi-a pierdut lestul pentru cursa următoare, iar primele trei locuri din clasament erau adjudecate de Olivier Panis, Jean-Philippe Dayraut şi de pilotul Team Dacia.

Sâmbătă, după o noapte abundentă în ninsoare, condiţiile pistei au rămas nesatisfăcătoare, din cauza gudronului ieşit mult la suprafaţă. Totuşi, maşinile Dacia Lodgy „Glace” au reuşit o primă manşă de calificări foarte bună, Alain Prost clasându-se pe locul al 3-lea, urmat de Evens Stievenart, pe locul 4, şi de Nicolas Prost, pe locul 10.

Alain Prost a câştigat cursa a 2-a, în timp ce Evens Stievenart s-a clasat pe locul 5. Astfel, fostul pilot de Formula 1, singurul pilot de la Trofeul Andros care a câştigat în acest sezon două etape consecutive, preia conducerea clasamentului. Următoarea etapă pentru care Dacia Lodgy îşi încălzeşte motoarele este cea de la Isola 2000, ce va avea loc în zilele de 6 şi 7 ianuarie 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide