Oare cum ar fi un Dodge Ram 1500 Hellcat? Sau un Jeep cu 716 CP? Păi...

Isteria Hellcat nu se va opri, se pare, la Challenger şi Charger. Aşteaptă-te la SUV-uri şi la pick-up-uri cu peste 700 de cai.

Oare cum ar fi un Dodge Ram 1500 Hellcat? Sau un Jeep cu 716 CP? Păi... Oare cum ar fi un Dodge Ram 1500 Hellcat? Sau un Jeep cu 716 CP? Păi...

Hellcat a devenit un etalon al puterii, V8-ul Hemi de 6,2 litri (care dezvoltă 716,5 cai-putere şi 881 Newtoni-metru) dând naştere celui mai puternic muscle-car produs vreodată (Challenger) şi celui mai puternic sedan din lume (Charger). OK, acum ce urmează?

... în afară de „mult fum”

Având în vedere că în America, super-camionetele nu sunt chiar o idee deplasată, întrebările referitoare la un Dodge Ram Hellcat nu au întârziat să apară. Întrebat de cei de la Car & Driver despre posibilitatea folosirii Hemi-ului sub capota lui Ram, Bob Hegbloom (CEO al Ram Trucks) a declarat că „În acest moment, aş spune nu”, menţionând şi că „există şi alte arii mai oportune”.

Desigur, asta nu a făcut lumea decât să se întrebe când vor apărea primele detalii cu o versiune hardcore a lui Jeep Grand Cherokee SRT8. Hei, vorbim despre State, deci un SUV cu 716 CP nu este chiar atât de deplasat.

Ce ţi-e 465 CP, ce ţi-e 716 CP? Oricum e un SUV...

În aşteptarea primelor informaţii, cei de la Top Speed au randat un potenţial Ram 1500 SRT Hellcat, subliniind că esteticul este partea cea fezabilă pentru o camionetă al cărei platforme a suportat (în această generaţie) până acum un maxim de 400 de cai-putere.

În cazul în care te întrebi de ce s-ar chinui să facă o camionetă cu 716 CP, primul răspuns ar fi „pentru că au mai făcut-o o dată”. Îţi mai aduci aminte muntele roşu Ram SRT-10, care avea sub capotă V10-le de 8,3 litri de pe Dodge Viper...?

507 cai-putere şi 712 Newtoni-metru de America

Cu toate că avem şi noi munţii noştri pe roţi în Europa (Porsche Cayenne turbo, BMW X5/x6 M etc, RRS), fascinaţia pentru matahalele steroidizate ale americanilor va rămâne tot timpul acolo, în mintea noastră. Ram Hellcat, aşteptăm să-ţi vedem faţa!

via Top Speed

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.