Oglinda Smart - gadgetul pe care-l vei dori în maşină!

Cei de la Nissan au venit la Salonul Auto Geneva 2014 cu o inovaţie dezarmant de simplă: Smart Rearview Mirror. Pe care e foarte probabil să o vedem ca dotare pe maşinile de serie chiar de la anul. Iată despre ce este vorba într-un video explicativ.

Principiul aplicat de inginerii japonezi pentru noul sistem Smart Rearview Mirror este unul extrem de simplu: oglinda retrovizoare interioară este transformată într-un mic display, pe care sunt afişate imagini de la o cameră plasată în spate.

Astfel, imaginile cu monitorizarea traficului din spate sunt mai clare (tetierele, bagajele sau pasagerii din spate nu mai obturează vizibilitatea), ba chiar se poate merge mai departe, eliminându-se unghiul mort.

Prin softuri performante, se poate rezolva şi problema orbirii din cauza farurilor prea puternice ale celor din spate, de exemplu, iar inginerii japonezi vorbesc despre diverse alte aplicaţii - de exemplu folosirea imaginilor într-un sistem integrat de tipul ”black box” (informaţiile fiind folosite ulterior, în caz de accident, pentru elucidarea situaţiei din trafic).

Ceva îmi spune că japonezii s-au inspirat din jocurile video...

Noul sistem Smart Rearview Mirror urmează să fie testat pe modelul de curse Nissan ZEOD RC, care va alerga la Le Mans 24h. Însă, până la echiparea maşinilor de serie cu noul gadget, mai rămâne de surmontat o problemă: legislaţia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.