Nissan ZEOD RC – cea mai rapidă maşină electrică de curse

Autor: Oraan Mărculescu 25 iun. 2013 Concepte auto

Experimentul Nissan Deltawing iată că este continuat prin conceptul unei maşini electrice de curse cu o denumire cam ciudată la prima vedere: Nissan ZEOD RC.

De fapt, sunt iniţialele de la Zero Emission On Demand Racing Car, un prototip urmând a participa la o cursă demonstrativă cu ocazia următoarei curse de anduranţă de la Le Mans, în 2014, în cadrul categoriei Garage 56, destinată vehiculelor cu tehnologie neconvenţională.

Pentru moment, japonezii nu ne oferă nici o informaţie despre caracteristicile tehnice ale lui ZEOD RC, menţionând, totuşi, cu mândrie că maşina de curse este concepută pentru a atinge viteze de ordinul a 300 km/h!

Debutul primului prototip va avea loc în prezenţa fanilor, pe circuitul de la Sarthe, eveniment care va fi transmis pe canalul de youtube al producătorului, precum şi pe postul online propriu Nismo.tv.

Nissan ZEOD RC este al doilea concept de maşină electrică de curse al japonezilor, după ce, acum doi ani, au arătat lumii conceptul Leaf Nismo RC, preparat pe baza maşinii electrice de serie Nissan Leaf.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide