Opel este primul producător auto care prezintă un autovehicul electric de raliu

Autor: Marius Vișan 23 aug. 2019 Știri auto

Opel este primul producător auto din lume care oferă un autovehicul electric cu baterie pentru întrecerile sportive de raliu. Autovehiculul de curse electric se bazează pe Opel Corsa-e.

În 2020, Opel şi ADAC vor inaugura ADAC Opel e-Rally Cup, prima cupă pentru autovehicule electrice din lume.

La început, ADAC Opel e-Rally Cup se va desfăşura în timpul etapelor Raliului Germaniei şi al altor evenimente selectate. Competiţia este programată să înceapă în vara anului 2020. Cel puţin zece runde de calificare pe parcursul anului 2021 vor alcătui aşa-numitul „Super Sezon”. Conceptul include o piramidă de sprijin pentru piloţii tineri şi o nouă ediţie a programului de succes ADAC Opel Rallye Academy, inaugurat în 2016.

La acel moment, peste 1.000 de tineri şi-au manifestat interesul pentru acest program unic de selecţie, care i-a propulsat pe cei mai talentaţi participanţi în cadrul ADAC Opel Rallye Cup. Acest concept de succes va fi continuat şi extins în primul eşalon internaţional al acestui sport.

Dezvoltarea autovehiculului Opel Corsa-e Rally continuă într-un ritm rapid la Rüsselsheim. Cincisprezece autovehicule sunt planificate pentru ediţia 2020/2021 a ADAC Opel e-Rally Cup. Preţul acestor autovehicule oferite de Opel Motorsport va fi mult sub 50.000 de euro (net).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide