Operă de artă creată de jucătorii de la Arsenal

Jucătorii echipei de fotbal Arsenal Londra au creat o operă de artă folosind modele Citroën C4 radio-comandate în locul unor pensule.

Opera de artă, care reprezintă bucuria marcării unui gol, a fost prezentată oficial la sediul clubului Arsenal Londra. Această acţiune face parte din campania "Be A Gooner. Be A Giver.", iniţiată de clubul londonez cu scopul de a strînge fonduri pentru asociaţia Centrepoint, care se ocupă de tinerii fără adăposturi. Opera de artă originală va fi scoasă la licitaţie, luna viitoare, la balul anual de caritate organizat de clubul Arsenal. Artistul Ian Cook a început să picteze opera de artă în timpul meciului Arsenal - Fulham, în decembrie 2010, şi a fost finalizată cu ajutorul jucătorilor Gael Clichy, Laurent Koscielny şi Wojciech Szczesny, împreună cu doi tineri care sunt susţinuţi de fundaţia Centrepoint. Creaţia ei a durat peste 50 de ore. Sunt sigur că toţi jucătorii s-au distrat foarte tare jucandu-se cu modelele Citroën radio-comandate şi că sunt mândrii de opera de artă creată. Sper că în urma licitaţiei să se strângă cât mai mulţi bani pentru Centrepoint", a spus Ian Cook.

"Este pentru a doua oară când particip la un proiect iniţiat de Arsenal şi susţinut de Citroën. A fost creativ şi sper să strângem cât mai mulţi bani pentru tinerii care nu au o casă", a spus şi Gael Clichy. Clubul Arsenal şi-a propus să strângă, în cadrul campaniei "Be A Gooner. Be A Giver." 500.000 lire şi să renoveze o cladire din Soho care adăposteşte tineri de pe străzi oferindu-le şansa să înceapă o nouă viaţă. Citroën este partenerul oficial al clubului Arsenal Football Club şi oferă, din 2008, maşini pentru conducerea echipei, antrenori şi jucători.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.