Peugeot a dezvăluit noul 2008. Noutatea principală este motorul electric de 136 de CP

Autor: Marius Vișan 21 iun. 2019 Știri auto

Peugeot a prezentat noul 2008. La exterior acesta se remarcă cu grila binecunoscută pentru modelele Peugeot, o capotă sculptată şi lumini diurne cu LED. Designul exterior este amplificat de anvelopele de mari dimensiuni şi jantele de 18 inci. Partea din spate integrează blocurile optice unite printr-o bandă de culoare neagră şi evacuarea dublă (la versiunile PureTech 130 şi 155).

 

Semnătura LED cu cele trei gheare, vizibilă atât ziua, cât şi noaptea, este prezentă pe toate versiunile, în partea din spate, dar şi pe proiectoarele versiunilor vârf de gamă. În funcţie de destinaţie, blocurile optice utilizează tehnologia LED pe toate nivelurile de echipare. 

Gama de SUV-uri PEUGEOT vine cu noi materiale la interior

La interior există materiale şi culori noi care culminează cu versiunile GT/e-2008 GT ce propun o combinaţie de Alcantara şi textil. Versiunile GT Line şi GTpropun decoruri luminoase pe planşa de bord şi panourile uşilor, care dispun de 8 culori ce pot fi selectate cu ajutorul ecranului tactil.

Peugeot 2008 vine cu un volan compact, ecran tactil HD de mari dimensiuni şi un head-up display cu afişaj 3D. Ecranul tactil central poate avea 10 inch, în funcţie de versiune şi poate fi controlat prin comenzile tactile directe aflate în apropierea Toggle Switches sau prin noua comandă vocală.

Modelul este echipat cu numeroase sisteme de asistenţă la condus. Printre acestea de numără: Drive Assist plus, Park Assist, frânare de urgenţă automată, avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, alertă atenţie şofer, comutare automată a luminilor de drum, recunoaşterea indicatoarelor de viteză şi recomandări, monitorizare activă a punctului mort, frână de mână electrică.

Motorizările respectă standardeld Euro 6

Propulsoarele PureTech pe benzină, de 1,2 litri, în 3 cilindri sunt oferite în variante de 100CP (S&S BVM 6), 130CP (S&S BVM6 sau EAT8) sau 155 CP (S&S EAT8 -doar pe versiunile GT).

Motorizările BlueHDI diesel de 1.5 litri cu 4 cilindri sunt disponibile în variantă de 100 CP (S&S BVM6) sau 130CP (S&S EAT8).

Noul 2008 este disponibil şi cu un propulsor electric

Motorul electric produce 136 CP şi un cuplu de 260 Nm. Bateria are o capacitate de 50kWh, asigurând o autonomie de până la 310 km, conform ciclului WLTP. Aceasta are o garanţie de 8 ani sau 160 000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare.

Sunt disponibile două moduri de recuperare a energiei la frânare: Drive (D- recuperare standard) şi Brake (B- recuperarea permite deccelerarea direct din pedala acceleratorului). Bateriile se află în podea pentru a garanta un spaţiu interior şi un volum al portbagajului identice cu cele de pe versiunile termice.

Timpul de încărcare durează 16 ore de la o priză Green UPTM Legrand®, între 5h15 minute şi 8 ore pentru o încărcare completă de la un WallBox (trei faze 11 kW cu încărcător opţional sau o singură fază 7.4 kW) sau 30 minute de la un terminal public cu o putere de 100 kW pentru o încărcare de 80%.

Noul SUV PEUGEOT 2008 va fi comercializat începând cu sfârşitul anului 2019. Modelul este produs la Vigo pentru Europa şi la Wuhan pentru China.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide