Peugeot a iniţiat un plan de restructurare

Grupul francez PSA Peugeot Citroen, al doilea mare constructor auto din Europa, intenţionează să îşi diminueze costurile fixe cu 30%, ca parte a unui plan mai amplu de restructurare.

Peugeot a iniţiat un plan de restructurare Peugeot a iniţiat un plan de restructurare

PSA Peugeot Citroen îşi menţine obiectivul privind volumul economiilor anuale, stabilit la 600 de milioane de euro anual, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, confirmând informaţiile transmise de directorul general al companiei, Christian Streiff, către cotidianul Les Echos.

Pe piaţa europeană, PSA Peugeot Citroen ocupă locul al doilea în funcţie de vânzări, după concurentul german Volkswagen. Activitatea grupului francez a fost afectată în ultima perioadă de marja scăzută de profit operaţional, care s-a plasat la 2% anul trecut, dar şi de cele trei avertizări consecutive emise de companie asupra evoluţiei câştigului.

PSA Peugeot Citroen a iniţiat un plan de restructurare denumit "Cap 2010", conform căruia grupul francez intenţionează să lanseze suplimentar şase modele auto noi până în anul 2010. Grupul a anunţat deja un plan de desfiinţare a 4.800 de locuri de muncă numai pe piaţa franceză anul acesta, în condiţiile în care numărul total de angajaţi se ridică la 122.000 de persoane, după ce a îngheţat procesul de angajări anul trecut şi a închis fabrica Ryton din Anglia.

Streiff a declarat că planul de reducere a costurilor vizează redobândirea cotei de piaţă pierdute în Europa.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.