Poliţia în acţiune. Ce văd şoferii în fiecare zi din partea unora dintre poliţişti. 8 x VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 12 mart. 2015 Știri auto
Poliţia în acţiune. Ce văd şoferii în fiecare zi din partea unora dintre poliţişti. 8 x VIDEO

Continuăm suita de articole despre Poliţie. Cum v-am obişnuit deja, una caldă, una rece. Dacă mai întâi am amintit principalele greşeli pe care le vedem zilnic în trafic din partea poliţiştilor, apoi le-am dat cuvântul pentru a afla cu ce probleme se confruntă.

Iată acum şi o compilaţie cu aventurile în trafic ale maşinilor de Poliţie (nu neapărat Rutieră). Atât de rău, cât şi de bine. Ne întrebăm: de ce unii poliţişti ştiu să-şi facă datoria, iar alţii nu? Clipuri via Trafictube (unde puteţi găsi un asortiment şi mai mare de exemple pozitive şi negative).

1. Prioritate la trecerea de pietoni. Greu de acordat?

Pentru poliţiştii din imagine, foarte greu de acordat. Bine că puştiul a avut reflexul de a se uita, totuşi, în stânga…

2. Poliţia Locală poate trece şi pe roşu

Poate? Poate. Are voie? Nu, mai ales când nu foloseşte regulamentar semnalele audio-luminoase.

3. Pista de biciclişti nu există pentru unii poliţişti

De fapt, există, dar merg ei pe ea. Cu maşina.

4. Poliţia Cluj are întotdeauna prioritate. Chiar şi când nu are

Dacă se află în misiune, Poliţia poate folosi semnalele audio-luminoase pentru a primi prioritate. Dacă nu se află în misiune, trebuie să respecte regulile de circulaţie. Ce spuneţi, poliţistul de mai jos a avut brusc o misiune de 20 de secunde?

5. În sfârşit, Poliţia stă unde trebuie. Sau nu?

Aici, părerile din redacţie au fost împărţite. Din fericire, nenorocitul de mai jos (nu îi putem spune altfel), a fost văzut şi oprit de poliţişti. Din nefericire, locul în care era poziţionată maşina de Poliţie era foarte departe de zona cu adevărat periculoasă – contează mult mai mult prevenţia, iar nu neapărat pedepsirea în urma unui accident groaznic evitat la limită. Deci, cum e?

6. Cum îşi riscă viaţa agenţii de Poliţie pentru nişte nenorociţi

Priviţi cu atenţie individul care goneşte pe linia de tramvai, depăşind chiar şi refugiul prin stânga. Respectul faţă de viaţa agentului de poliţie aflat pe linia de tramvai = zero. Sperăm că, totuşi, criminalul a fost dat în urmărire prin staţie şi că a stat mult timp fără carnet.

7. Poliţia poate merge pe sens interzis. Chiar şi când nu e în misiune

E mai rapid aşa, pur şi simplu intri pe orice stradă, chiar şi dacă are sens unic iar tu îl iei în răspăr. De ce?

8. Din ce în ce mai mulţi trec pe roşu. Din fericire, Poliţia mai intervine

Urmăriţi concursul de trecut pe roşu din clipul de mai jos. Din fericire, un echipaj de Poliţie îl opreşte pe cel mai grăbit dintre grăbiţi (care, culmea, s-ar putea să fi crezut că s-a făcut verde tocmai din cauza celor care deja depăşiseră trecerea de pietoni prin dreapta lui – nu că l-ar scuza). Ceilalţi doi scapă. Din păcate, tot mai mulţi şoferi trec pe roşu. Oare cum scăpăm de treaba asta?

Aveţi şi voi poveşti din trafic cu Poliţia? Fie bune, fie rele? Suntem curioşi – ni le puteţi lăsa în comentariile de mai jos 🙂

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide