Porsche Taycan îşi face debutul printr-o cascadorie realizată pe puntea unui portavion – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 04 sept. 2019 Știri auto

Chiar dacă filmul în care evoluează Porsche Taycan aminteşte mult de un episod din Top Gear în care Stig dispare în valurile mării după ce cade de pe puntea portavionului, imaginile de mai jos vă vor convinge că de această dată rezultatul a fost cu totul altul, iar acţiunea poată fi trecută în rândul loviturilor de PR reuşite de Porsche.

Pilotul ales pentru această performanţă a fost Shea Holbrook, o dependentă de adrenalină care concurează în cursele de dragstere Pirelli World Challenge, fiind de asenmenea recunoscută ca o profesionistă a skiului nautic. Shea a accelerat un prototip Taycan de la 0 la 145 km/h, după care a strivit frânele până la oprirea maşinii, toate acestea pe parcursul a numai 10,7 secunde. Impresionant este că viteza maximă de 145 km/h a fost atinsă după numai 129 de metri, iar acceleratorul maşinii a indicat o acceleraţie maximă de 2,9 G.

Stefan Weckbach, vicepreşedintele gamei Taycan, admite că această cascadorie a fost „o metodă amuzantă de testare, nu un test serios” dar a adăugat că testul a oferit o imagine destul de cuprinzătoare asupra performanţelor de accelerare şi de frânare ale lui Porsche Taycan.

Citeşte şi

Care sunt cele mai fiabile maşini mai vechi de 10-11 ani? Un top care-i va surprinde pe mulţi

Începe haosul în Prelungirea Ghencea: lucrările de lărgire demarează luni, o dată cu începerea şcolilor!

Bombe pe roţi! Jumătate dintre maşinile controlate de RAR sunt un pericol pentru circulaţie!

A depăşit pe linie continuă şi a primit imediat o lecţie dură. La asta nu se aştepta! – VIDEO

TESTAT pe VW Passat. Ce se întâmplă dacă tragi frână de mână electronică în timp ce maşina merge – VIDEO

„Pe o suprafaţă dură, cu caracteristici variabile, stabilitatea lui Taycan, acceleraţia sa incredibilă şi puterea de frânare au fost absolut impresionante – chiar dacă nu am vrut să ducem testul la un nivel superior pentru a atinge 100 mph (aproximativ 161 km/h)” a declarat Weckbach. „Am fost absolut sigur că atât Shea cât şi maşina vor putea realiza ceva special, dar sunt uşurat că niciuna dintre ele nu au făcut baie în mare”.

Shea Holbrook, pe de altă parte, a observat că, în ciuda aparenţelor, suprafaţa pistei portavionului este destul de denivelatră. „Să accelerez voluntar către neant şi apa mării a fost o experienţă nouă pentru mine, dar Taycan mi-a dat multă încredere – a fost extrem de stabil în timpul accelerării şi, chiar mai important, în timpul frânării”.

Vezi galeria foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide