Preşedintele Ferrari, în locul lui Berlusconi

Luca di Montezemolo, boss-ul de la Ferrari, ar putea fi următorul prim-ministru al Italiei, în urma alegerilor parlamentare din 2013.

Preşedintele Ferrari, în locul lui Berlusconi Preşedintele Ferrari, în locul lui Berlusconi

În mod normal, când rosteşti Ferrari, te gândeşti la modele precum 458 Spider, 599 GTO sau California, precum şi la Formula 1, deci implicit la Michael Schumacher. De data aceasta, însă, avem de-a face cu o informaţie care îl vizează pe carismaticul Luca di Montezemolo, preşedintele companiei responsabile pentru cele mai cunoscute supercaruri din lume.

Se pare că ambiţiile italianului depăşesc lumea automobilismului, ajungând până la dorinţa de a ocupa funcţia pe prim-ministru, deţinută până de curând de celebrul Silvio Berluconi. Montezemolo are de partea lui un capital de imagine foarte însemnat, dar şi o formaţiune politică de persepctivă, Italia Futura.

Ce îl recomandă pe Luca di Montezemolo ca premier? Se pare că preşedintele Caluţului Cabrat a avut doar activitaţi manageriale la nivel înalt până acum, fiind implicat în organizarea unor evenimente precum Cupa Mondială. Nici capitolul afacerilor personale nu este unul străin pentru Luca, el deţinând o companie feroviară şi o echipă de ambarcaţiuni de mare viteză, ce evoluează în Cupa Americii.

Luca di Montezemolo şi-a început cariera la Ferrari în urmă cu foarte mult timp, aflându-se chiar sub îndrumarea legendarului Enzo Ferrari. Anul 2009, însă, marchează orientarea italianului către zona politicii, odată cu înfiinţarea platformei de centru stânga Italia Futura, ce urmăreşte acum transformarea în partid. Astfel, alegerile parlamentare din 2013, ar putea să-l propulseze pe preşedintele Ferrari în postura privilegiată de prim-ministru.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.