Prima reclama scrisă de Inteligenţa Artificială este pentru Lexus - VIDEO

Prima reclamă filmată după scenariul scris de Inteligenţa Artificială

Prima reclama scrisă de Inteligenţa Artificială este pentru Lexus - VIDEO Prima reclama scrisă de Inteligenţa Artificială este pentru Lexus - VIDEO

Prima reclamă din lume concepută exclusiv prin intermediul inteligenţei artificiale a fost filmată de britanicul Kevin Macdonald, regizorul devenit celebru pentru lungmetrajul "Ultimul rege al Scoţiei/ The Last King of Scotland" şi premiat cu Oscar pentru documentarul "One Day in September" (1999), despre povestea teroriştilor palestinieni care au luat ostateci sportivii israelieni la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Scenariul reclamei a fost scris în întregime de un program pus la punct de IBM, la solicitarea companiei care produce automobilele Lexus, potrivit prestigedigital.net.

Reclama durează 60 de secunde şi a fost vizionată în premieră pe 15 noiembrie. Pentru realizarea ei, programul informatic a analizat clipurile publicitare premiate în ultimii 15 ani, dar şi parametri legaţi de inteligenţa emoţională, preferinţele spectatorilor şi intuiţia umană.

”Am dezvoltat un set de algoritmi bazat pe psihologie şi pe ultimele teorii despre cum împarte creierul emoţiile pe categorii,” explică Reece Medway de la IBM. ”Programul poate înţelege orice text şi poate alege teme cheie, cum ar fi fericire, tristeţe, furie sau încredere.”

”În loc să-i spunem computerului ce să facă, i-am încărcat o serie de date şi l-am antrenat, apoi i-am dat drumul la treabă,” explică Will Nuthbrown, unul dintre programatori.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.