Primăria Bucureşti a aprobat exproprierile necesare pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea

Autor: Marius Vișan 04 feb. 2019 Știri auto
Primăria Bucureşti a aprobat exproprierile necesare pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi exproprierile necesare pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea. Vor fi expropriate 500 de parcele, valoarea acestora fiind estimată la 20 milioane lei, a declarat primarul Gabriela Firea. 

„Am avansat foarte mult cu acest proiect, care a fost blocat ani de zile, şi care presupune lărgirea la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea. Suntem in situaţia să votam faptul ca vom proceda la exproprieri în zonă. Este vorba despre peste 500 de parcele, valoarea totală estimată pe care o va plăti este de aproximativ 20 de milioane de euro. Acest proiect este esenţial pentru deblocarea traficului în zonă, noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 m, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă”, a declarat primarul Gabriela Firea. 

„Consilieri ai Primarului General, Gabriela Firea, alături de reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă, s-au întâlnit joi la sediul Primăriei Capitalei cu reprezentanţi ai Asociaţiei „Iniţiativa Prelungirea Ghencea” pentru a discuta despre stadiul obiectivului de investiţii „Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralargire Bulevardul Ghencea între str. Braşov şi Terminalul Tramvaiului 41”, unul dintre proiectele prioritare în domeniul infrastructurii pentru actuală administraţie”, transmit reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

„În cadrul întrevederii, specialiştii din cadrul PMB au explicat faptul că urmează o etapă foarte importantă în derularea acestui obiectiv de investiţii, şi anume aprobarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a culoarului de exproprieri şi consemnarea sumelor necesare acestor exproprieri, proiect care va fi supus votului CGMB în următoarea şedinţă de consiliu, în data de 30 ianuarie”, se mai arată în comunicatul PMB.

După aprobarea culoarului de exproprieri şi consemnarea sumelor aferente de către CGMB, Primăria Municipiului Bucureşti va efectua exproprierile în termen de aproximativ 30 de zile, apoi va întocmi proiectul de autorizare – desfiinţare şi va demola efectiv imobilele afectate de exproprieri.

Reprezentanţii PMB au explicat faptul că, în acest moment, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă SA a finalizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic şi se lucrează la documentaţia privind elaborarea caietului de sarcini pentru execuţia lucrărilor.

„După elaborarea acestui document, la sfârşitul lunii martie, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje va elabora oferta tehnico- economică, apoi urmează semnarea contractului şi predarea amplasamentului pentru execuţia lucrărilor la sfârşitul lunii aprilie”, se mai arată în comunicatul PMB.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide