Primul oraş din România care interzice UBER. Reacţia companiei: „Aplicaţia poate continua să funcţioneze, am schimbat modul în care operăm”

Autor: Mediafax 26 apr. 2019 Știri auto
Primul oraş din România care interzice UBER. Reacţia companiei: „Aplicaţia poate continua să funcţioneze, am schimbat modul în care operăm”

Curtea de Apel Cluj a dispus, joi, încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de Uber, în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca, sentinţa fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei decizii de joi a Curţii de Apel Cluj în procesul intentat Uber de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania din Cluj-Napoca, dar şi de mai mulţi taximetrişti, se dispune publicarea dispozitivului hotărârii într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala platformei Uber.

„Curtea de Apel Cluj dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta SC Uber Systems România SRL constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Decizia este definitivă şi executorie”, se arată în documentul citat.

Tribunalul Comercial Cluj a decis în iunie 2018 încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de Uber, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca, hotărârea nefiind definitivă.

Potrivit hotărârii Tribunalului Specializat Cluj adoptată anul trecut decizia va trebui publicată de Uber într-un ziar de largă circulaţie.

„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL şi Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienţilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, se arată în documentul citat.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei de Monitorizare Taxi Transilvania, care a deschis în 2016 un proces împotriva Uber la Cluj-Napoca, după precizările făcute în speţa Uber la nivel european prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, „iată că şi instanţele de judecată din România califică activitatea realizată de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizează activităţi de transport fără deţinerea de autorizaţii legale în acest sens”.

Uber a intrat pe piaţa din Cluj-Napoca în august 2016.

Reacţia UBER România

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii şi pe şoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicaţia poate continua să funcţioneze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizaţi. Multe ţări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opţiuni de mobilitate cetăţenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend” – au declarat oficialii Uber. 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide