Programul Rabla a fost suplimentat cu 20.000 de prime de casare. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti?

Autor: Cristian Agatie 09 aug. 2019 Știri auto
Programul Rabla a fost suplimentat cu 20.000 de prime de casare. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti?

Rectificarea bugetară aduce o veste bună pentru cei care vor să-şi schimbe înlocuiască autovehiculul vechi cu unul nou puţin poluant. Bugetul Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost suplimentat, astfel că programul Rabla Clasic pentru persoane fizice a primit un plus de 135 de milioane de lei. Cu aceşti bani vor putea fi plătite aproximatic 20.000 de prime de casare.

„Aprobăm suplimentarea fondurilor pentru programul «Rabla» cu suma de 135.000.000 de lei. Astfel, oferim încă 20.000 de vouchere în valoare de 6.500 lei fiecare pentru cei care doresc să-şi înlocuiască autovehiculul vechi cu unul nou, puţin poluant. Ştiu că este o decizie aşteptată de mulţi români din industria auto”, a declarat premierul Viorica Dăncilă pentru Mediafax

Programul Rabla avusese alocate iniţial fonduri pentru plata a 30.000 deprime de casare, dar fondurile au fost epuizate complet la începutul lunii iunie. Înscrierile în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, ediţiile din 2019, au început pe 12 aprilie. Sumele alocate în cadrul sesiunii de finanţare din 2019 pentru Programul Rabla Clasic au fost de 235 milioane lei, iar în cadrul Programului Rabla Plus, bugetul alocat a fost de peste 75 milioane lei, din care peste 15 milioane lei pentru persoane fizice şi 60 milioane lei pentru persoane juridice.

Programul Rabla: Care e suma acordată şi condiţiile pe care trebuie săle îndeplineşti

Cuantumul primei de casare pentru Programul „Rabla Clasic” este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt (maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP).

De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanţări în cuantum de 9.200 lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide