Randări: Audi R4 va împărţi platforma cu noile Boxster şi VW roadster

Deşi zvonurile spuneau că Audi ar fi îngropat proiectul R4, iată că britanicii de la Autocar le infirmă, având informaţii noi despre viitoarele modele sport decapotabile Audi, Porsche şi Volkswagen.

Randări: Audi R4 va împărţi platforma cu noile Boxster şi VW roadster Randări: Audi R4 va împărţi platforma cu noile Boxster şi VW roadster

Cei de la Autocar susţin că au informaţii foarte solide chiar din cadrul companiei germane privitor la noul model Audi R4 - VEZI AICI RANDĂRILE.

Asta în ciuda faptului că oficialii Audi au infirmat zvonurile privitoare la un frate mai mic al supercarului Audi R8, despre care se credea că urma să se numească R4 sau chiar R6.

Informaţiile britanicilor au la bază chiar declaraţiile boss-ului Rupert Stadler, care doreşte să fructifice, în stilul caracteristic VAG, platforma tehnică a viitorului roadster Volkswagen, prefigurat de conceptul VW BlueSport, de la Detroit 2009.

Mai ales că noile concepte Audi e-tron (atât coupe-ul de la Detroit 2010, cât şi roadsterul de la Paris 2010) este destul de clar că vor avea foarte multe în comun cu roadsterul VW, din punct de vedere tehnic.

Marea problemă în strategia celor de la Audi este posibila canibalizare dintre acest Audi R4 şi viitoarea generaţie Audi TT. Însă, până la urmă, vorbim de două modele cu filosofii diferite: TT va avea motorul în faţă, urmând a folosi platforma lui Golf, în timp ce R4 va fi o sportivă cu motor central şi elemente tehnice preluate de la viitorul Porsche Boxster.

Versiunea de bază a lui Audi R4 se pare că va utiliza motorul turbo de 2,0 litri şi 280 CP, care va echipa noul Audi RS3, în timp ce versiunea de top va apela la serviciile motorului de 2,5 litri în cinci cilindri, cu o putere în jurul a 350 CP.

Nu este exclusă şi o versiune diesel, de circa 200 CP, precum şi una hibrid plug-in, după modelul e-tron quattro. Cutiile de viteze vor fi manuală cu şase trepte sau automată S-tronic cu 7 trepte şi dublu ambreiaj.

Rămâne de văzut dacă la Frankfurt 2011 cei de la Audi vor confima oficial planurile pentru Audi R4, care ar urma să apară pe piaţă în jurul anului 2014, după lansarea noilor generaţii Audi TT şi Audi R8.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.