Recordurile triste ale Bucureştiului: locul 1 în Europa la aglomeraţie în trafic, locul 5 la nivel mondial

Bucureştiul se află pe locul V în lume şi pe locul I în Europa la capitolul aglomeraţie în trafic, arată cele mai recente date TomTom Traffic Index, citate de Bloomberg.

Recordurile triste ale Bucureştiului: locul 1 în Europa la aglomeraţie în trafic, locul 5 la nivel mondial Recordurile triste ale Bucureştiului: locul 1 în Europa la aglomeraţie în trafic, locul 5 la nivel mondial

Bucureştiul se află pe locul V în lume şi pe locul I în Europa la capitolul aglomeraţie în trafic, arată cele mai recente date TomTom Traffic Index, citate de Bloomberg.

Spre deosebire de momentele în care traficul rutier este fluid, în Bucureşti dimineaţa şi seara orice rută poate dura aproape dublu ca timp.

Faţă de anul trecut, potrivit TomTom Traffic Index, aglomeraţia din traficul bucureştean a crescut cu 7%.

Cea mai aglomerată zi din ultimii 2 ani în Bucureşti a fost ziua de 5 decembrie 2016 (luni).

Potrivit statisticilor TomTom, oraşul cu cel mai dificil trafic rutier din lume este Mexico City, în Asia este Bangkok, în Africa este Cape Town, în America de Nord este Mexico City, în America de Sud este Rio de Janeiro, iar în Oceania este Sydney.

În Europa, oraşul cu cel mai aglomerat trafic rutier este Bucureşti, pe locurile II şi III situându-se Moscova şi Sankt Petersburg, iar apoi Londra şi Marsilia. Cel mai fluid trafic rutier din Europa se petrece în zona urbană Katowice (Polonia), estul regiunii Ruhr (Bochum-Dortmund) şi în Amsterdam.

Statistica TomTom acoperă 390 de oraşe din 48 de ţări.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.