Reinventarea roţii: prima anvelopă fără aer prezentată de Bridgestone

Cei de la Bridgestone intră şi ei în cursa cauciucurilor ecologice, prezentând conceptul unei anvelope fără aer non-pneumatice, care promite să revoluţioneze piaţa pneurilor pentru maşini în viitorul apropiat.

Chiar dacă nu este pentru prima oară când un producător de anvelope prezintă un asemenea concept, de cauciuc fără aer, cei de la Bridgestone susţin că sunt primii care au dezvoltat o tehnologie care este viabilă pentru producţia de serie mare. Ceea ce înseamnă că până la sfârşitul deceniului ar trebui să vedem această idee transpusă pe maşinile de serie.

Noua anvelopă Bridgestone încearcă să elimine principalele dezavantaje ale cauciucurilor actuale. În primul rând, este ecologică, fiind reciclabilă în proporţie de 100%. Apoi, construcţia ei, cu "spiţe" concepute special şi aranjate într-un mod original, nu mai necesită umflarea cu aer a anvelopei, ceea ce elimină necesitatea presiunii constante de aer şi, mai ales, riscurile penelor şi exploziilor de cauciuc.

Bridgestone propune o noua anvelope non-pneumatica, ecologica si sigura

Inginerii Bridgestone mai susţin că noul tip de cauciuc contribuie şi la scăderea consumului de combustibil (sau energie), prin optimizarea frecărilor dintre banda de rulare şi asfalt, dar şi prin aerodinamica roţii. Pentru moment, însă, japonezii nu au dat nici un fel de informaţii privind eventualele costuri ale unui astfel de cauciuc.

De asemenea, nu ştim încă dacă vreun producător de maşini şi-a manifestat interesul pentru această soluţie, care implică şi schimbări majore în domeniul designului şi concepţiei jantelor auto, de exemplu. Rămâne de urmărit evoluţia ideilor celor de la Bridgestone şi cât de repede vor reuşi să aducă pe piaţă noua tehnologie pentru roţile de maşini.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.