Renault nu va mai vinde modelele Dacia rebranduite sub sigla franceză în pieţele din afara Europei, însă un model face excepţie

Renault nu va mai vinde modelele Dacia rebranduite sub sigla franceză în pieţele din afara Europei, însă un model face excepţie

Autor: Alex Ciutacu acum 2 ani Știri

Grupul Renault nu va mai vinde modele Dacia rebranduite sub sigla brandului francez în pieţe precum Rusia sau Brazilia.

Producătorul auto vinde modele Dacia precum sedanul Logan sau Sandero hatchback rebranduite sub sigla Renault în pieţele din afara Europei.

Însă şeful diviziei de design, Laurens van den Acker, spune că această practică va fi eliminată.

„Scopul meu este să avem o linie globală Renault”, a transmis van den Acker în timpul show-ului auto din Moscova de săptămâna trecută. Unele modele Renault sunt derivate Dacia. „Vreau să opresc acest lucru”, spune el.

Renault a prezentat noul model Arkana în Moscova, care a transmis mesajul companiei cu privire la viitoarea linie de modele dezvoltate de Renault – deşi acestea vor avea în continuare o serie de părţi cheie comune cu modelele Dacia.

Van der Acker susţine că planul de a înlocui modelele Logan şi Sandero cu Renault ar avea loc după ce modelele Dacia rebranduite vor fi fost depăşite în Europa, fără a da însă un reper temporal exact. În Europa, modelele sunt vândute în continuare drept Dacia.

Modelul Duster va rămâne cel mai probabil în flota globală a Renault, spune van der Acker. Dusterul este „singura excepţie – este una dintre maşinile care se vând cel mai bine”, spune el.

 Comentarii
Inchide