S-a lansat Yango, o nouă aplicaţie pentru comanda unei curse. Cât va costa un drum din Piaţa Muncii la Pipera

Autor: Marius Vișan 27 iun. 2019 Știri auto

Yango este o aplicaţie digitală pentru comanda unei curse. În prezent, Yango (serviciu care funcţionează şi sub numele de Yandex.Taxi în unele ţări) operează în 16 ţări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel şi se extinde rapid în mai multe regiuni ale lumii. 

România este a cincea ţară a Uniunii Europene în care Yango este disponibil

Noul serviciu oferă curse la preţuri foarte accesibile şi servicii la o calitate mai bună. Călătoriile comandate prin intermediul aplicaţiei pornesc de la preţul de 5 lei cu discount, care include rezervarea maşinii, o distanţă de 3 km şi o durată a cursei de 7 minute.

De exemplu, o cursă din Drumul Taberei către Centrul Istoric costă circa 10 lei, în timp ce o călătorie din Piaţa Muncii la Pipera va fi în jur de 11,5 lei. Clienţii Yango vor putea ajunge de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureştiului (Piaţa Universităţii) cu aproximativ 35 lei.

Yango permite plata curselor doar prin intermediul unui card înregistrat în aplicaţie

Yango foloseşte propriul sistem de cartografiere, direcţionare şi navigaţie, precum şi o distribuire inteligentă a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning. Aceste caracteristici permit reducerea semnificativă a costurilor nete ale călătoriilor, astfel încât utilizatorii plătesc mai puţini bani pe o cursă în timp ce şoferii câştigă mai mult.

Yango nu are propriile maşini sau şoferi, lucrează cu parteneri locali – companii de transport. Odată cu lansarea aplicaţiei, un centru dedicat pentru şoferi a fost recent deschis de către un partener Yango în Bucureşti. În cadrul acestuia, şoferii se familiarizează cu aplicaţia, participă la sesiuni de training şi teste, pot găsi răspunsuri la întrebările privind noul serviciu sau se pot odihni.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide