SEAT lansează noul SUV de talie mare Tarraco – FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Noul SUV de talie mare Tarraco are numele inspirat de oraşul mediteranean Tarragona. Denumirea a fost aleasă prin votul a peste 140.000 de fani ai mărcii, aceştia participând la finala concursului #SEATseekingName.

VIDEO

Noul Tarraco este poziţionat în vârful familiei de SUV-uri a mărcii SEAT, fiind „fratele mai mare” al modelelor Ateca şi Arona şi îmbinând tehnologia de ultimă oră cu manevrabilitatea dinamică şi agilă, caracterul practic şi funcţional cu designul elegant şi progresist. Tarraco foloseşte numeroasele avantaje ale taliei sale mari pentru a oferi un automobil care face faţă cu brio tuturor aspectelor vieţii moderne.

Noul SUV dispune de atributele-cheie ale întregii game SEAT: design şi funcţionalitate, sportivitate şi confort, accesibilitate şi calitate, tehnologie şi emoţie, dar toate îmbrăcate într-o formă potrivită pentru variate stiluri de viaţă. Noul SEAT Tarraco este conceput pentru acei şoferi care au nevoie de utilitatea unui automobil cu 5 sau 7 locuri, de caracterul practic al unei poziţii mai ridicate la volan, dar care apreciază totodată designul atractiv şi echilibrul între eleganţă şi o alură încrezătoare. Iar acest echilibru este asigurat pentru ambele linii de echipare: Style şi Xcellence.

Cheia acestei abordări, care pune accent pe dinamism şi avantaje practice, constă în tehnologia de ultimă oră a Grupului Volkswagen şi arhitectura platformei MQB-A cu ampatament lung, aflată la baza acestui SUV de mari dimensiuni.

Setările controlului adaptiv al suspensiilor (DCC) oferă echilibrul perfect între senzaţiile sportive resimţite la volan şi călătoriile confortabile la drum lung, pe diferite tipuri de suprafeţe de rulare. Şoferul poate selecta setările pe care le preferă, dar sistemul se poate adapta şi automat, modificând caracteristicile în funcţie de suprafaţa de rulare şi de stilul de condus.

Caracterul rafinat al trenului de rulare este completat de performanţe ridicate, eficienţă şi fiabilitate, pentru toate opţiunile privind şasiul. Toate motoarele dispun de injecţie directă, supraalimentare cu turbină şi tehnologie start-stop şi oferă puteri între 150 CP şi 190 CP.

Vor fi disponibile două variante de motoare pe benzină: un motor cu patru cilindri 1,5 TSI de 150 CP, cu transmisie manuală cu şase trepte şi tracţiune faţă, precum şi un motor de 2,0 litri, de 190 CP, cu transmisie automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive. Sunt disponibile, de asemenea, două motoare diesel, ambele 2,0 TDI, cu puteri de 150 CP şi 190 CP. Versiunea de 150 CP poate fi combinată fie cu tracţiunea faţă, sau cu cea integrală, cu transmisie manuală cu şase trepte sau automată DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală 4Drive. Versiunea mai puternică este oferită exclusiv cu tracţiune 4Drive şi cu transmisia automată DSG cu şapte trepte. Mai târziu, SEAT Tarraco va fi disponibil şi cu alte opţiuni pentru trenul de rulare.

Noul SEAT Tarraco dispune de toate sistemele de asistenţă necesare pentru a spori confortul la condus, dar şi siguranţa, chiar şi în condiţii de condus mai dificile. Sistemele consacrate, precum Lane Assist şi Front Assist inclusiv funcţia de detectare a bicicliştilor şi pietonilor sunt incluse în dotarea standard în Europa, iar sistemele precum Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist şi Emergency Assist sunt oferite ca dotări opţionale.

Dimensiunile mai mari au inspirat echipa de design să găsească un bun echilibru între estetică şi caracterul practic. Şi, chiar dacă, SUV-ul Tarraco are o lungime de 4.735 mm şi înălţimea de 1.658 mm, oferind un interior imens şi un exterior impunător, designul său de ansamblu este marcat de uşurinţă şi agilitate, precum şi de robusteţe şi de senzaţia de spaţiu vast.

 Comentarii
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul:
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul: "M-ai violat, m-ai făcut de ruşine!"
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Dincă și-a denunțat complicele. Risipițeanu e adevăratul
Dincă și-a denunțat complicele. Risipițeanu e adevăratul "monstru din Caracal"
„Şefule, de ieri vreau să dau de tine. Să ştii că ai de la mine...” / Discuţie incredibilă între şeful de post şi mama unor răpitori
„Şefule, de ieri vreau să dau de tine. Să ştii că ai de la mine...” / Discuţie incredibilă între şeful de post ...
Cristi Borcea lovește din nou: 'O iubește ca un nebun și va mai avea copii'
Cristi Borcea lovește din nou: 'O iubește ca un nebun și va mai avea copii'
Nerecomandat pentru cei sensibili. Deznodământul surprinzător al luptei dintre un piton uriaş, un bursuc şi doi şacali | VIDEO
Nerecomandat pentru cei sensibili. Deznodământul surprinzător al luptei dintre un piton uriaş, un bursuc şi doi şacali ...
O vezi zilnic la TV, dar habar nu aveai ce ascunde vedeta de la noi pe sub haine! Imaginile momentului FOTO HOT
O vezi zilnic la TV, dar habar nu aveai ce ascunde vedeta de la noi pe sub haine! Imaginile momentului FOTO HOT
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide propria ta...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide ...
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
Dragnea rămâne în închisoare! Contestaţia sa a fost anulată
Dragnea rămâne în închisoare! Contestaţia sa a fost anulată
Inchide