Sebastien Loeb testează monopostul Peugeot 208 T16 înainte de Pikes Peak. VIDEO

Cu doar două luni până la startul competiţiei americane Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) 2013, francezul Sebastien Loeb a testat monopostul Peugeot cu care va încerca să bată recordul de viteză pe traseul de aproximativ 20 km.

Sebastien Loeb testează monopostul Peugeot 208 T16 înainte de Pikes Peak. VIDEO Sebastien Loeb testează monopostul Peugeot 208 T16 înainte de Pikes Peak. VIDEO

Sebastien Loeb, omul care a câştigat de nouă ori la rând Campionatul Mondial de Raliuri (2013), va încerca să bată recordul de anul trecut la bordul unui Peugeot 208 T16 care arată pur şi simplu extraordinar.

Competiţia se va desfăşura în 30 iunie 2013, iar până atunci Loeb are tot timpul din lume să se pregătească. Una dintre sesiunile de teste a fost filmată pentru ca întreaga lume să vadă ce poate face maşinuţa francezilor.

Pe lângă un exterior ameninţător, hatchback-ul se laudă cu un sistem de tracţiune integrală, o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte, un şasiu din oţel tubular şi un motor V6 biturbo care produce nu mai puţin de 875 CP.

Mai mult, întreaga maşină cântăreşte doar 875 kg, ceea ce înseamnă un raport putere/greutate de 1 CP/1 kg. Cu asemenea date tehnice, 208-ul e capabil să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în doar 1,8 secunde, în timp ce sprintul de la zero până la 240 km/h e gata în şapte secunde, adică mai rapid decât pot face unele maşini de serie suta.

Filmarea, care include şi câteva dintre concluziile lui Sebastien Loeb, în continuare:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.