Sebastien Loeb a devenit campion mondial WRC pentru a noua oară

Francezul Sébastien Loeb şi-a adjudecat pentru a noua oară consecutiv titlul de campion mondial în WRC, după ce a câştigat, pe teren propriu, Raliul Franţei. Deşi campionatul mondial de raliuri nu s-a terminat încă, Loeb a adunat suficiente puncte pentru a fi declarat campion.

Sebastien Loeb a devenit campion mondial WRC pentru a noua oară Sebastien Loeb a devenit campion mondial WRC pentru a noua oară

Sébastien Loeb a câştigat pentru a noua oară consecutiv campionatul mondial de raliuri (WRC), deşi mai sunt încă două etape până la finalul calendarului competiţional. Francezul a câştigat ieri pe teren propriu Raliul Franţei şi a adunat destule puncte pentru a fi declarat campion mondial.

Şi nu doar Loeb a câştigat încă un titlu ieri, ci şi cei de la Citroen, care au câştigat pentru a opta oară campionatul la categoria constructorilor.

„Am visat la acest moment încă de la începutul raliului, mai ales că am trecut prin acelaşi lucru şi acum doi ani. Acum am ajuns din nou aici, cu victoria şi campionatul în faţa tuturor acestor oameni minunaţi. E imposibil să fie mai bine de atât, a fost un vis în tot week-end-ul în faţa tuturor acestor fani. Nu ne-a venit să credem ce atmosferă a fost acum doi ani, a fost nemaipomenit atunci şi e nemaipomenit acum”, a declarat Sébastien Loeb.

Pe locul al doilea a terminat ieri Jari-Matti Latvala cu al său Ford, iar locul al treilea al podiumului Raliului Franţei a fost ocupat de colegul lui Loeb de la Citroen – Mikko Hirvonen.

Acest al nouălea titlu de campion mondial ar putea fi şi ultimul pentru Sébastien Loeb. El a declarat în timpul Salonului Auto Paris 2012 că va participa la prima etapă din 2013, dar că nu are alte planuri pentru restul anului.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.