Skoda Superb iV, primul model hibrid cu încărcare la priză al cehilor, a intrat în producţie. Când vei putea să-l cumperi?

Modelul hibrid cu încărcare la priză Skoda Superb iV a intrat în producţie la uzina Kvasiny din Cehia. Acesta este primul model electrificat din gama Skoda şi va fi construit pe aceeaşi linie de producţie ca şi Superb cu propulsie convenţională.

Skoda Superb iV, primul model hibrid cu încărcare la priză al cehilor, a intrat în producţie. Când vei putea să-l cumperi? Skoda Superb iV, primul model hibrid cu încărcare la priză al cehilor, a intrat în producţie. Când vei putea să-l cumperi?

În total, 400 de unităţi Skoda Superb ies pe poarta fabricii din Kvasiny în fiecare zi. Dintre acestea, cehii speră ca 60 de maşini să fie Superb iV, dotate cu sistemul de propulsie hibrid (PHEV). Chiar dacă producţia a început deja, livrările primului modelul plg-in hybrid al mărcii Skoda vor începe în primele luni ale anului viitor.

Skoda Superb iV are sub capotă un motor termic pe benzină de 1,4 litri şi un motor electric, împreună furnizând o putere maximă de 218 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Autonomia în modul pur electric atinge 56 de kilometri conform normelor WLTP, ceea ce în practică înseamnă că cei mai mulţi şoferi vor putea rula în oraş fără să consume deloc benzină. Autonomia totală folosind atât bateriile cât şi benzina din rezervor atinge 930 de kilometri.

Pe lângă Superb, uzina Skoda din Kvasiny mai produce modelul Kodiaq, Karoq, plus versiunile SEAT şi Cupra ale modelului Ateca. Producţia uzinei a fost de circa 300.000 de unităţi în 2018. Pentru a putea produce modele electrificate, uzina din Kvasiny a trebuit să fie modernizată.

Pentru celelalte modele electrificate din gamă, Skoda a ales alte unităţi de producţie. Astfel, Citigo iV, primul model full-electric, este produs în Bratislava, în timp ce primul model Skoda realizat pe noua platformă MEB - un SUV inspirat de conceptul Skoda Vision iV va fi produs la Mlada Boleslav. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.