Skoda plănuieşte trei noi automobile electrice. Două dintre ele vor fi construite pe aceeaşi linie cu Skoda Octavia

Maşinile care vor folosi platforma MEB vor fi mai mici decât compacta VW Golf

Skoda plănuieşte trei noi automobile electrice. Două dintre ele vor fi construite pe aceeaşi linie cu Skoda Octavia Skoda plănuieşte trei noi automobile electrice. Două dintre ele vor fi construite pe aceeaşi linie cu Skoda Octavia

Skoda intenţionează să construiască trei noi automobile electrice bazate pe platforma MEB a Grupului Volkswagen în următorii patru ani, inclusiv un model de clasă mică care să aibă un preţ accesibil.

Cel mai important model care fi construit pe această platforma va fi bazat pe conceptul crossoverului Vision IV, dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva la începutul acestei luni.

Al doilea model va fi un SUV mai convenţional şi va fi construit la uzina Škoda Mlada Boleslav urmând ca producţia să înceapă în a doua jumătate a anului 2020, iar lansarea pe piaţă se va face la începutul anului 2021. Ambele vehicule vor fi construite pe aceeaşi linie cu Skoda Octavia.

O altă maşină electrică va fi construită la uzina Skvas din Kvasiny şi va face parte dintr-o nouă gamă de maşini cu preţuri accesibile, anunţată de VW Group la conferinţa de presă anuală de la începutul acestei luni. Modelul se află încă în faza de planificare. 

Maşinile care vor folosi platforma MEB vor fi mai mici decât compacta VW Golf, oferind în acelaşi timp un spaţiu interior similar. Acestea vor ajunge pe piaţă în jurul anului 2023, a declarat CEO-ul VW, Herbert Diess.

Skoda va lansa o versiune complet electrica a modelului Citigo, bazata pe VW e-UP, în cursul acestui an. Modelul va fi construit în uzina VW din Bratislava, Slovacia, şi va avea o autonomie electrică de 300 km (186 mile).

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.