Şoferii fără RCA ar putea fi depistaţi cu camerele pentru rovinietă. „Tehnic se poate"

"Tehnic se poate, există însa multe sensibilităţi în zona supravegherii.", a spus Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, în cadrul unui eveniment realizat de Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group.

Şoferii fără RCA ar putea fi depistaţi cu camerele pentru rovinietă. „Tehnic se poate" Şoferii fără RCA ar putea fi depistaţi cu camerele pentru rovinietă. „Tehnic se poate"

Şoferii care circulă fără RCA ar putea fi depistaţi cu ajutorul camerele cu care se verifică rovinieta. Oficialii ASF şi ai Companiei naţionale de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) vor discuta despre interconectarea bazelor de date. Astfel, şoferii fără RCA vor putea fi depistaţi odată cu citirea numerelor maşinilor de către camerele Companiei de Drumuri. 

"Tehnic se poate, există însa multe sensibilităţi în zona supravegherii.", a spus Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, în cadrul unui eveniment realizat de Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group.

Acesta a precizat că în citirea datelor privind lipsa rovinietelor mai sunt implicate şi baza de date a Poliţiei, dar si STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) pe partea de comunicaţii.

"Se poate încheia un protocol cu asigurătorii, însă unul care să acopere sensibilităţile legate de supraveghere. Spre exemplu, a apărut recent în spaţiul public informaţia că ar exista un protocol cu Poliţia astfel încât să poată identifica pe cei care depăşesc viteza legală, ceea ce nu e adevărat", a spus Narcis Neaga, citate de HotNews.ro.

Vicepreşedintele ASF a amintit faptul că există acum o nouă bază de date cu poliţele RCA, numită AIDA, gestionată de Biroul Asiguratorilor auto (BAAR), şi că ar exista în prezent o convenţie de colaborare între Poliţie, STS şi BAAR.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.