Soluţia eficientă pentru fluidizarea traficului, evitată de autorităţile din Bucureşti

Gabriela Firea a anunţat săptămâna trecută că vrea să rezolve...

Soluţia eficientă pentru fluidizarea traficului, evitată de autorităţile din Bucureşti Soluţia eficientă pentru fluidizarea traficului, evitată de autorităţile din Bucureşti

Gabriela Firea a anunţat săptămâna trecută că vrea să rezolve problema traficului rutier din Capitală. În viziunea ei, soluţiile ar fi construirea de parcări la intrările în oraş, un management inteligent al traficului, precum şi aplicarea sistemului de benzi unice.

Nu ştim exact cât de inteligent va fi traficul după ce doamna Firea îşi va duce la îndeplinire planul, dar am vrea să punctăm faptul că nu se pomeneşte nimic la conferinţa de presă despre infiinţarea mai multor sensuri giratorii. Traficul din intersecţiile unde există sensuri giratorii este mult mai fluid, iar acest lucru ne este dovedit de Braşov, oraşul cu cele mai multe astfel de intersecţii. 

Aici, procesul de transformare a intersecţiilor semaforizate în sensuri giratorii a început în jurul anului 2007, proces care este încă în desfăşurare, în ciuda criticilor publice. În toamna anului 2012 funcţionau 37 de sensuri giratorii, iar de atunci numarul acestora creşte constant. 

Municipalitatea braşoveană vrea să continue şi în acest an lucrările de fluidizare a circulaţiei din anumite intersecţii din zonele aglomerate, iar la sfârşitul lunii martie au anunţat amenajarea a şase noi sensuri giratorii. Unul din ar urma să fie realizat în Poiana Braşov, iar celelalte în anumite intersecţii aglomerate din oraş.

Braşovenilor le plac atât de mult sensurile giratorii încât există aici două astfel de intersecţii lipite. Ele pot fi văzute, în toată splendoarea lor, în clipul de mai jos. 

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.