Studiu: Baterii încărcate de vânt

Un artist fracez şi profesor, pe numele său, Thierry Dumaine, propune un concept electric interesant: maşina electrică a cărei baterii se încarcă de la vânt.

Studiu: Baterii încărcate de vânt Studiu: Baterii încărcate de vânt

Toată lumea ştie sau a auzit de "spinner", acele elemente de "tuning" aplicate la roţi. Thierry Dumaine, inspirat de acestea, a creat un concept denumit Ventile care utilizează aceste "spinnere", doar că sunt nişte "morişti". Principiul pe care-l propune Dumaine este unul foarte simplu: aceste elicie sunt montate pe nişte generatoare de curent, producând curentul necesar încărcării bateriilor care alimentează motoarele electrice.

Teoretic vântul ar pune în mişcare paletele şi astfel s-ar produce curentul electric şi bateriile s-ar încărca, ceea ce ar putea duce la o automonie nedeternimată. Atât timp cât maşina se află în mişcare bateriile s-ar încărca. Rămâne de văzut dacă această propunere va prinde viaţă sau nu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.