Studiu:"Suferinţa la pompă" - România printre ţările cu cel mai scump carburant la pompă

România se numără printre ţările cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, calculat în funcţie de puterea de cumpărare, potrivit unui studiu Bloomberg pentru 55 de ţări.

Studiu:"Suferinţa la pompă" - România printre ţările cu cel mai scump carburant la pompă Studiu:"Suferinţa la pompă" - România printre ţările cu cel mai scump carburant la pompă

În România, preţul unui galon (circa patru litri) de benzină premium este de 6,59 dolari, notează Bloomberg, în timp ce venitul mediu zilnic este de 26 de dolari. Astfel, este necesar un sfert din venitul mediu zilnic pentru achiziţia a circa patru litri de benzină, potrivit analizei.

În topul citat de Bloomberg, în funcţie de preţul propriu-zis, România se află în partea a doua a clasamentului, pe locul 34.

Ţinând cont, însă, şi de salarii, România se plasează în clasamentul denumit "suferinţă la pompă" pe locul al şaptelea în rândul celor 55 de state.

Topul zece după preţ este dominat de ţările europene dezvoltate. Cea mai scumpă benzină se vinde în Norvegia (9,7 dolari pentru circa patru litri), urmată de Danemarca, Italia, Olanda, Grecia, Suedia, Hong Kong, Portugalia, Marea Britanie şi Belgia.

Toate aceste state, unde populaţia are şi venituri ridicate, se situează, însă, în a doua jumătate sau pe la mijlocul clasamentului "suferinţei la pompă".

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.