Succes imens pentru Dacia Duster în lume: 1 milion de exemplare produse

Luna aprilie 2014 a marcat atingerea unui număr magic pentru viaţa SUV-ului compact românesc Dacia Duster. Detalii în continuare.

Succes imens pentru Dacia Duster în lume: 1 milion de exemplare produse Succes imens pentru Dacia Duster în lume: 1 milion de exemplare produse

Dacia Duster a atins pragul magic de un milion de exemplare produse la nivel mondial, în doar patru ani de la lansare. Modelul cu numărul 1.000.000 a ieşit de pe linia de asamblare a fabricii Renault din Curitiba, Brazilia, şi a fost trimis către un client brazilian.

La sfârşitul lui 2013, Duster a primit un facelift binevenit

În cei patru ani de viaţă, Dacia Duster a ajuns să fie produs în cinci ţări (România, Brazilia, Columbia, Rusia şi India) şi va depăşi, foarte probabil în următorii ani, valoarea de două milioane.

Altfel spus, în mai puţin de zece ani, SUV-ul românesc va depăşi vânzările totale ale modelului Dacia Berlină, care, între 1969 şi 2004, a fost produs în mai puţin de două milioane de exemplare.

Ce vremuri... 35 de ani pentru (aproape) două milioane de maşini produse

Mai mult, vreme de doi ani, o echipă argentiniană a participat la legendarul Raliu Dakar cu o pereche de Dustere, iar la cea mai recentă participare (la începutul lui 2014) a reuşit un foarte bun loc 14. Sigur, maşinile care au participat la Dakar nu au mai avut foarte multe în comun cu un model de serie, dar au reuşit să ducă şi mai departe succesul SUV-ului compact construit şi la Mioveni.

În acest moment, cea mai importantă piaţă pentru Duster este Rusia, urmată de Franţa, Brazilia, India şi Germania.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.