Suzuki – Volkswagen, un pas în plus către „divorţ”

A venit rândul japonezilor să ameninţe cu despărţirea, iar de data aceasta Volkswagen este somat să le permită acestora accesul la tehnologia hibridă pentru motoarele pe benzină.

Suzuki – Volkswagen, un pas în plus către „divorţ” Suzuki – Volkswagen, un pas în plus către „divorţ”

Colaborarea dintre Suzuki şi Volkswagen pare să parcurgă drumul de la o "căsnicie fericită", la un "coşmar conjugal", mai repede decât am fi crezut cu toţii. După ce japonezilor le-a fost refuzat statutul de egalitate în cadrul alianţei, iar Volkswagen şi-a declarat profunda nemulţumire legată de faptul că Suzuki a cumpărat motoare diesel de la Fiat, un nou episod readuce pe tapet tensiunile dintre cei doi producători.

Se pare că Suzuki este cel care ameninţă cu "divorţul", de data aceasta, aducând ca motiv refuzul germanilor, atunci când vine vorba de a pune la comun know-how în materie de motoare hibride. Deşi acesta a fost avanatajul speculat de Suzuki, la semnarea acordului din vara lui 2010, Volkswagen nu a colaborat aşa cum ar fi fost de dorit, preferând o atitudine rezervată

Prin urmare Osamu Suzuki, CEO-ul companiei japoneze, a declarat recent că doreşte să răscumpere procentul 20% din acţiunile pe care Volkswagen le deţine în cadrul Suzuki. Această masură extermă ar putea fi pusă în aplicare în cazul în care oficialii de la Wolfsburg nu vor pune la comun tehnologia hibridă pentru motoarele pe benzină. Rămâne de văzut cum se va finaliza povestea Volkswagen-Suzuki, o alianţă care nu a produs până acum decât conflicte.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.