Tehologie Toyota - controlarea direcţiei pentru evitarea coliziunii

Inginerii Toyota lucrează la un nou sistem, care să preia controlul direcţiei în cazul în care unitatea centrală calculează că şoferul nu mai poate evita coliziunea. O nouă evoluţie în siguranţa pe şosele sau un nou pas spre controlul maşinii de către electronică?

Recent, cei de la Toyota au dezvăluit presei câteva dintre inovaţiile lor în materie de siguranţă, în Japonia. Este vorba despre sisteme aflate, mai mult sau mai puţin, în stadiul de prototip şi care vor fi integrate în viitoarele modele ale gigantului japonez.

În cazul de faţă, vorbim despre o nouă funcţie care va face parte dintr-un avansat sistem "pre-collision system": controlul direcţiei. Adică o caracteristică inedită, care nu se regăseşte pe sistemele de prevenire a accidentelor din cazul altor mărci.

Sistemul Toyota utilizează mai multe camere de filmat, precum şi un radar special "milimeter wave", acestea fiind plasate în partea din faţă a maşinii şi având rolul de a sesiza situaţii de genul pietonilor careapar brusc în faţa maşinii. Computerul central al sistemului pre-collision calculează foarte rapid modalitatea în care maşina trebuie să frâneze şi să vireze pentru a evita impactul, pe baza unui algoritm complex, realizat în urma analizării situaţiilor şi accidentelor din viaţa reală.

Pentru moment, oficialii nu au dat detalii referitor la momentul introducerii în serie a acestui sistem inovator, nici care vor fi primele modele care vor beneficia de acesta, dar japonezii promit că nu mai avem de aşteptat mult până la inaugurarea noii tehnologii - cel mai probabil, primele vor fi modelele premium cu sigla Lexus.

Pe lângă acest sistem, cei de la Toyota mai pregătesc şi altele: un senzor din volan care analizează bătăile inimii şoferului, pentru a evita accidentele cauzate de infarctul în timpul condusului; "the pop-up hood" - capota motorului care se ridică puţin în cazul impactului cu un pieton, pentru a amortiza şocul; un sistem anti-orbire, de filtrare a luminii farurilor maşinilor din faţă.

Noua tehnologie Toyota Collision Avoidance Assist de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.