Titlul ”Maşina Anului 2014” a fost câştigat de francezi

Din cele 7 modele care au ajuns în finala competiţiei ”Maşina Anului 2014”, două au fost franţuzeşti. Iar unul dintre ele a reuşit să-şi adjudece titlul de ”European Car of the Year”, dându-i de gândit lui VW Golf, laureatul din 2013.

Titlul ”Maşina Anului 2014” a fost câştigat de francezi Titlul ”Maşina Anului 2014” a fost câştigat de francezi

Câştigătorul titlului ”Maşina Anului 2014” este Peugeot 308, care a reuşit să se plaseze la o distanţă confortabilă de următoarele modele rivale, demonstrând că a avut cele mai multe atuuri pentru juriul acestei ediţii European Car of the Year.

  1. Peugeot 308: 307 puncte
  2. BMW i3: 223 puncte
  3. Tesla Model S: 216 puncte
  4. Citroen C4 Picasso: 182 puncte
  5. Mazda3: 180 puncte
  6. Skoda Octavia: 172 puncte
  7. Mercedes-Benz S-Class: 170 puncte

Podiumul a fost completat de cele două maşini electrice din finală, germanul BMW i3 şi americanul mult mai scump, Tesla Model S, la o diferenţă de puncte destul de mică, ceea ce e lăudabil pentru maşina electrică americană, care demonstrează încă o dată că are multe avantaje.

Destul de aproape în urma maşinilor electrice s-au situat alte două modele, departajate prin doar două puncte: aspectul de OZN şi caracterul practic al monovolumului Citroen C4 Picasso a avut câştig de cauză în faţa designului şi tehnologiei Skyactiv a compactei japoneze Mazda3.

La urmă au rămas două modele care nu-şi fac probleme în privinţa succesului comercial care le aşteaptă: berlina de clasă medie Skoda Octavia, respectiv limuzina Mercedes-Benz S-Class.

Aşadar, Peugeot 308 readuce Franţa în prim plan (2006 a fost ultimul an în care o maşină franţuzească, Renault Clio III, a câştigat ”Car of the Year”), în timp ce marca Peugeot reuşeşte să câştige acest titlu după o pauză de 12 ani, precedentul laureat fiind Peugeot 307 - încă un motiv pentru care putem spune despre noul Peugeot 308 că e adevăratul urmaş al lui 307.

CE PĂRERE AVEŢI DESPRE CLASAMENTUL ”MAŞINA ANULUI 2014”?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.