Toyota plăteşte o amendă de 16,4 milioane dolari

Conform celor de la Reuters, Toyota a plătit ieri (18.05.2010), suma de 16,4 milioane, reprezentând amenda civilă daţă de către autorităţile americane ca urmare a scandalului cauzat de rechemarea în service a unui număr de 8,5 milioane de maşini cu probleme la pedala de acceleraţie .

Toyota plăteşte o amendă de 16,4 milioane dolari Toyota plăteşte o amendă de 16,4 milioane dolari

Toyota Motors a plătit amenda uriaşă de 16,4 milioane, penalitate care a fost aplicată producătorului japonez de către National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), SUA, din cauză că, japonezii au rechemat cu întârziere cele aproximativ 8,5 milioane de maşini afectate de o problemă la pedala de acceleraţie.

--------------------------

"Prin plata integrală a amenzii civile, Toyota a acceptat responsabilitatea pentru ascunderea acestor probleme de siguranţă rutieră", a declarat pentru AFP un oficial din ministerul Transporturilor din SUA.

Investigaţiile autorităţii americane pentru siguranţa traficului, referitoare la defecte care duc la accelerarea involuntară a maşinilor Toyota, a început după ce producătorul auto a anunţat rechemarea în service a 8,5 milioane de autovehicule în ultimele şase luni din această cauză.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.