Transportul public de persoane între Bucureşti şi Ilfov va fi suspendat

Cum s-a ajuns aici şi ce soluţii sunt

Transportul public de persoane între Bucureşti şi Ilfov va fi suspendat Transportul public de persoane între Bucureşti şi Ilfov va fi suspendat

Transportul public de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov va fi suspendat, începând cu data de 31 octombrie, a anunţat, luni, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

„Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România îşi cere scuze faţă de clienţii care vor avea de suferit în urma măsurilor de urgenţă pe care transportatorii le vor lua, în zilele următoare, dar îi roagă pe cei afectaţi de această situaţie să înţeleagă de ce se întâmplă aceste lucruri în România. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a decis soarta a peste 100.000 de români care folosesc în fiecare zi autobuzele şi microbuzele între Bucureşti şi localităţile din Ilfov. În ultimii ani, firmele care operează curse între Bucureşti şi Ilfov au investit peste 20 de milioane de euro în 170 de autobuze urbane care stau în garaj şi pentru care se plăteşte leasing fără să circule pe vreun traseu”, au declarat reprezentanţii COTAR, într-un comunicat de presă transmis luni.

Reprezentanţii Confederaţiei susţin că au luat această decizie, „din cauza faptului că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă”.

Acum şase luni, Autoritatea Metropolitană de Transport a fost desfiinţată, astfel că atribuţiile în privinţa serviicilor de transport persoane Bucureşti-Ilfov au fost transferate, în subordinea Primariei Capitalei, respectiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (ADITP). „În prezent, nu există nicio procedură de atribuire pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov”, adaugă reprezentanţii COTAR.

ADITP Bucureşti-Ilfov nu a luat nicio decizie privind atribuirea licenţelor de transport, în condiţiile în care specialiştii acestei asociaţii, odată cu preluarea regelementării acestui serviciu, aveau obligaţia să prezinte strategia privind atribuirea licenţelor, un studiu de fundamantare, astfel încât operatorii de transport să îşi pregatească din timp investiţiile în flotele auto, potrivit reprezentanţilor Confederaţiei citate. În plus, ei mai precizează că această Asociaţie nu a luat nicio decizie în privinţa reglementărilor transportului public de persoane între Bucureşti şi Ilfov şi nici nu a rezolvat problema emiterilor de licenţe pentru acestea.

„Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, care a preluat atribuţiile, nu este competentă să gestioneze acest domeniu”, au mai spus reprezentanţii COTAR.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.